Don Miljenko Babaić: Kao Vaš novi župnik, sve vas iskreno pozdravljam našim katoličkim pozdravom: Hvaljen Isus i Marija!

Poštovani i dragi vjernici župe sv. Ilara

     Kao Vaš novi župnik, sve vas iskreno pozdravljam našim katoličkim pozdravom: Hvaljen Isus i Marija! Većinom se poznajemo iz mojeg prijašnjeg služenja u Župi dubrovačkoj. Ipak, za mene je ovo s Božjom pomoću, odlukom biskupa Mate još jedan novi izazov u služenju Crkvi i vjernicima. U toj vjeri i ljubavi prema svojim mogućnostima, otvoren sam za sve potrebe vjernika i ljudi dobre volje.

     Zbog opasnosti od zaraze COVID-om, izmijenjen je naš cjelokupni život i djelovanje što se nažalost iskazuje i na sve pastoralno djelovanje u župi. Spojili smo, proširili župnu dvoranu uz župnu kuću pa se nadamo boljim uvjetima i mogućnosti za nastaviti s župnim vjeronaukom, susretima mladih i ostalim aktivnostima. Zahvaljujem vijećima, č. sestrama, mladima i svima koji su odmah otvoreni za suradnju i pomoć.

     Pohod župnika i blagoslov obitelji ići ćemo po objavljenom rasporedu. Ja ću ove godine sve pohoditi sam, to iz razloga da pomalo upoznam dijelove župe i same obitelji. Nadam se da će obitelji, prema mogućnosti, biti na okupu za molitvu i blagoslov da nas Bog prati u svim našim potrebama. Za pratnju mi je potreban jedan crkovinar, jer idem prvi puta, ali poštivati ćemo sve mjere. Blagoslov je ove godine bez kađenja. Gdje god je moguće i potrebno nećemo ulaziti u prostorije. Gdje je možda propisana izolacija ili bilo koji drugi razlog da se ne može taj dan blagosloviti, ja ću po pozivu naknadno pohodit obitelj. Isto vrijedi i za one koji su u vrijeme blagoslova odsutni. Novodoseljeni župljani koji žele blagoslov trebaju se prijaviti župniku.

     Što se tiče darova, priloga prilikom blagoslova obitelji treba razumjeti slijedeće: Vjernici svojim dobrovoljnim darovima kroz godinu pomažu uzdržavanje crkve, ž. kuće, župnika i ostalih pastoralnih potreba. Taj dar se može priložiti u župni ured, ili nakon Sv. misa bilo kada kroz godinu. Može a ne mora prilikom pohoda za blagoslov obitelji. Pohod i blagoslov obitelji je prvenstveno susret i zajednička molitva za pomoć Božju. Ovo molim razumjeti jer razlog Božićnog blagoslova nije prihod.

                   Svima molim Božji blagoslov.
Župnik i časne sestre žele čestiti Božić i blagoslov u Novoj godini.