Proslava Dana očeva – sv. Josip

Sveprisutni model života koji doživljavamo kao uobičajeni kao nešto što nije moguće izbjeći, doveo nas je do toga da malo vremena provodimo s onima do kojih nam je najviše stalo. Često se događa, a događalo se i u nekim „sporijim“ vremenima, da očevi zbog posla i drugih obveza još manje vremena provode sa svojom djecom. Događa se i to, da očevi nemaju vremena za svoje očeve.

Blagdan sv. Josipa – 19. ožujka - Isusovog zemaljskog skrbnika, je dan kada obilježavamo Dan očeva. Ovaj Dan vidimo kao priliku kada će očevi posvijestiti važnost svoje predane prisutnosti u životu njihovih najmilijih kako bi više vremena proveli sa svojom djecom te jedni drugima iskazali nježnost i pažnju. U svemu ovome Vijeće za život i obitelj preko Ureda za pastoral braka i obitelji Dubrovačke biskupije, uz izrečene poticaje,ove godine želi dati i svoj konkretan doprinos za ostvarivanje uočene potrebe.

Tako će Vijeće za život i obitelj dubrovačke biskupije u subotu 17. ožujka 2018., u suradnji s Kinematografima Dubrovnik prikazati dva filma:
u 15.00 sati, crtani film Ferdinand – za manju djecu, ali i onu veću koji ga žele pogledati
u 17.00 sati, film „Mali gangster“ – film za djecu školskog uzrasta.
Naravno, potičemo onu malo „stariju“ djecu, koja ne žive više sa svojim roditeljima, neka ih ne zaborave nego neka pozovu svoje očeve na druženje i dođu u kino Visia na film.
Neka ovo zajedničko popodnevno druženje uzgledanje filma bude jedan mali korak prema produbljivanju odnosa koji traže predanost i vrijeme.

Back to Top