Ususret ređenju novog dubrovačkog biskupa: Euharistijska klanjanja diljem biskupije i svečana večernja u Male braće

Ređenje dijecezanskog biskupa poseban je događaj u životu mjesne Crkve. Moleći s njim i za njega, u zajedništvu radosti vjere, nade i ljubavi, pozivaju se vjernici, redovnici, redovnice i svećenici Dubrovačke biskupije da se svi zajedno pripreme za ovaj događaj.

U tjednu od nedjelje, 16. siječnja u župama i crkvama na području cijele biskupije organizirat će se euharistijska klanjanja, u vrijeme kada kojoj vjerničkoj zajednici to najviše odgovara, na kojim će se moliti za novog biskupa. Klanjanje pred Presvetim u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku bit će u srijedu, 19. siječnja u 19 sati, nakon večernje mise.

Euharistijsko klanjanje iz katedrale izravno će se prenositi putem internetskih kanala Dubrovačke biskupije (YouTube, Facebook).

U petak, 21. siječnja u crkvi Male braće s početkom u 18 sati održat će se svečana liturgija večernje koju će predvoditi mons. Mate Uzinić, apostolski upravitelj Dubrovačke biskupije, a propovijedat će mons. Ante Ivas, šibenski biskup u miru.

Svečana večernja izravno će se prenositi putem internetskih kanala Dubrovačke biskupije (YouTube, Facebook).

Biskupsko ređenje bit će na euharistijskom slavlju u subotu 22. siječnja u katedrali Gospe Velike s početkom u 10.30 sati. Mons. Petar Palić, biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanjski, u zajedništvu s mons. Matom Uzinićem, nadbiskupom koadjutorom riječkim i mons. Tomislavom Rogićem, biskupom šibenskim, za dijecezanskog biskupa zaredit će mons. Roka Glasnovića.

Euharistijsko slavlje s biskupskim ređenjem izravno će prenositi Hrvatska televizija na svom 4. programu.

Back to Top