Zvona crkava naše biskupije na pozdrav Gospi – Zdravo Marijo, zvoniti će svaki dan u 20 sati

Poštovani župljani Župe sv. Ilara, Po preporuci i odluci našega biskupa mons. Mate Uzinića,  od danas će zvona crkava naše Dubrovačke biskupijena pozdrav Gospi – Zdravo Marijo, zvoniti svaki dan u 20 sati.

U tim trenucima pozivani smo i na zajedničku molitvu u koju se svi možemo uključiti prateći izravan prijenos iz katedrale.
Poveznica preko koje možete biti upoznati s različitim inicijativama na biskupijskoj razini, a što uključuje i izravan prijenos mise iz Dubrovačke katedrale je: http://dubrovacka-biskupija.hr/portal/livestream/

    Papa nam je uputio poziv da se, zbog prijetnje od ove pandemije od koje drhti svijet, na svetkovinu Navještenje Gospodinova, 25. ožujka, točno u podne, dok budu podnevna zvonila zvona na našim crkvama, svi zajedno s kršćanima cijeloga svijeta povežemo u molitvi Očenaša.
Stoga će sutra u podne,  naš biskup izići s Presvetim Oltarskim Sakramentom ispred vrata katedrale, a župnici i drugi svećenici, isto tako s Presvetim, ispred vrata župnih i drugih crkava, a vjernici su pozvani da iziđu na prozore svojih domova, kako bismo se tako povezani ujedinili u molitvi Očenaša sa Svetim Ocem i svim kršćanima svijeta. Nakon Očenaša izmoliti ćemo pozdrav Gospi, a po završetku, biskup i svećenici s Presveti Oltarskima Sakramentom blagosloviti našu biskupiju, sve župe i sav svijet, okrećući se na sve četiri strane svijeta.
Papa je također pozvao da mu se preko sredstava društvenog priopćavanja duhovno pridružimo u molitvi koju će predvoditi u petak. 27. ožujka u 18 sati na praznom Trgu sv. Petra i na kraju koje će podijeliti svoj izvanredni blagoslov „Urbietorbi“.
Odazovimo se ovom Papinom pozivu i budimo ujedinjeni u molitvi međusobno i s našim papom Franjom.

Uz pozdrav, neka vas prati Božji blagoslov i štiti zagovor naših nebeskih  zaštitnika sv. Vlaha i sv. Ilara.
   
don Bernardo Pleše, vaš župnik
 

Back to Top