Don Ivan Galjuf mladu misu će proslavit u subotu, 22. lipnja na igralištu u Kuparima

Don Ivan Galjuf, prošle nedjelje zaređeni svećenik iz naše župe proslavit će svoju mladu misu u subotu, 22. lipnja u 9:30 sati na igralištu u Kuparima, prostoru budućeg Pastoralnog centra.

Mladoj misi prethodit će Trodnevnica u crkvi sv. Ilara koju će predvoditi pater Ivan Raljušić.

Svaki dan prije Sv. mise svećenici su na raspolaganju za sv. Ispovijed. Kako je i završetak školske godine, preporučujemo djeci i mladima zahvaliti Bogu na darovima i okrijepiti život sv. Sakramentima. To i jest smisao dara Svete mise, kao i radosti mlade Mise don Ivana Galjufa. Jasno, mogućnost pomirenja s Bogom je za sve vjernike.

Kako je već rečeno, nakon slavlja mlade Mise na samom prostoru slijedi okrjepa kolačima i pićem za sve nazočne. U tom smislu nekoliko napomena:

Svi koji su se prijavili za posuditi klupe i stolove, četvrtak ili petak ćemo im se javiti prije dolaska po iste.

Pozvali smo domaćice iz cijele Župe dubrovačke, koje su u mogućnosti ispeći kolača. Molimo, kolače donijeti isključivo u petak poslije podne – može do kasno navečer, na prostor u Kupare. Jednako tako, ni u kojem slučaju ne donositi kolače u subotu na dan mlade Mise.

Parkiranje automobila na postojećem parkiralištu uz igralište bit će rezervirano za poslugu i svećenike. Policija i redari će usmjeravati promet. Najlakše će se naći mjesto u bivšoj vojarni preko puta, te pješački prolaz ispod podvožnjaka na magistrali.

Odustali smo od nabave kapa kao zaštite od sunca jer je to velika stavka u cijeni. Vrijeme će biti, kako nam Bog da. Svakako molimo da svatko za sebe ponese zaštitu od sunca, bilo kapu bilo maramu. (Ako Bog da, pa naši Vatreni na Europskom prvenstvu u to vrijeme budu u borbi za  medalje, onda znamo kako ćemo se zaodjenuti.)

Svima koji na bilo koji način pomažu u pripremi ovog slavlja, iskreno hvala, Božji blagoslov i zagovor sv. Ilara, bl. A. Stepinca i svih svetih. Molimo za našeg don Ivana i neka slavlje mlade Mise bude na duhovnu korist svima koji se raduju i vjeruju.


lvan Galjuf, sin Miša i pok. Helije r. Bodulović, rođen je 1992. godine u Zagrebu. Osnovnu školu završio je u Župi dubrovačkoj, a srednju Turističko-ugostiteljsku školu u Dubrovniku. Nakon završetka školovanja radio je nekoliko sezona u struci, a 2018. godine upisao je Centralno bogoslovno sjemenište i Katolički bogoslovni fakultet u Splitu gdje je proveo dvije godine studija. Nakon završene dvije godine prebacio se u Zagreb na Institut Družbe Isusove (Jordanovac), a formaciju je nastavio kod Misionara Krvi Kristove u Misijskoj kući sv. Gašpara u Zagrebu. Službeno je primljen među kandidate za đakonat i prezbiterat na naslov Dubrovačke biskupije 2. travnja 2021. godine. Službu čitača (lektora) primio je 21. ožujka 2021. godine, a službu pratioca (akolita) primio je 3. prosinca 2021. godine. Formaciju i studije je završio u rujnu 2023. godine. Đakonski praktikum je obavio u župi Svih svetih u Blatu.

Back to Top