U subotu u katedrali đakonsko ređenje Ivana Galjufa bogoslova iz naše Župe

Dubrovački biskup mons. Roko Glasnović u subotu 14. listopada na misnom slavlju koje počinje u 10 sati u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku za đakone će zarediti bogoslove Dubrovačke biskupije Ivana Galjufa i Petra Markića te člana Franjevačke provincije sv. Jeronima fra Matiju Jurišića.

Večer uoči đakonskog ređenja u katedrali će biti euharistijsko klanjanje s početkom u 19.30 sati.

Ivan je nedavno kao kandidat Dubrovačke biskupije diplomirao teologiju. Njegova rodna župa sv. Ilara, Mlini, kao i cijela Župska vala, raduje se njegovom ređenju za đakona naše Biskupije te putu u svećeništvo. Od srca preporučujemo našeg Ivana, kao i sve kandidate, u molitve vjernom puku Župe dubrovačke kao i svih vjernika.

Radujemo se također susretu s đakonima Ivanom Galjufom i Perom Markićem na Uočnicu sv. Ilara, tj. 20. listopada u 18,00 sati u crkvi sv. Ilara u Mlinima. Njih dvojica će propovijedati  i prevoditi razmatranje i klanjanje nakon Sv. mise. Sve uz pratnju zbora mladih naše župe "More milosti".

Pozivamo vjernike da se po mogućnosti pridruže slavlju đakonskog ređenja u  Dubrovačkoj katedrali u subotu 14. listopada u 10,00 sati, kao i na Uočnicu blagdana sv. Ilara u Mlinima.

Back to Top