Poruka župnika don Miljenka Babaića uz blagoslov obitelji

Poštovani i dragi vjernici župe sv. Ilara

Božićno vrijeme nam daruje mnogo dragih obiteljskih, župnih i narodnih običaja. Iznad svega mir Isusa Spasitelja rođenog u Betlehemu kroz čestitanja, obiteljsku svijeću na stolu, okupljanja svih članova obitelji, potiče nas na zajednički poklon Kristu Spasitelju. Mi smo blagoslov jedni za druge. Kako je uzvišeno i sveto svim srcem ljubiti Isusa i darove Božića te tako biti bliz svojima u obitelji, te rodbini, prijateljima i ljudima dobre volje.

Isus i vjera čine divna čuda svoje ljubavi kod onih 'koji s ljubavlju očekuju njegov pojavak'.  Ta ljubav koja nas u  Svetoj božićnoj noći pohađa, ujedinjuje nebo i zemlju, žive i naše drage pokojne.  Tako i kličemo u divnim hrvatskim pjesmama: „Svim na zemlji „  te  „U sve vrijeme godišta“.

  Učinimo sve da se Isus nastani u nama i unese svoj mir i blagoslov u  oitelji, Crkvu i sve naše zajedništvo. Obogatimo djecu i mlade najprije vjerom.

Kako je u našoj župi na pastoralnoj praksi đakon Jure Paponja, nas dvojica ćemo ići u blagoslov i kako vidite iz rasporeda - sve ćemo dovršiti do Bogojavljenja. Uz nas će ići samo crkovinar zbog situacije s pandemijom Korona virusa. Uz zaštitu s maskom i bez bliskih kontakata.Gdje ima potrebe nećemo ulaziti u prostorije. Blagoslov se može obaviti i na ulazu u kuću. Gdje je možda propisana izolacija ili bilo koji drugi razlog da se ne može taj dan blagosloviti, po pozivu naknadno ćemo pohodit obitelj. Isto vrijedi i za one koji su u vrijeme blagoslova odsutni. Novodoseljeni župljani koji žele blagoslov trebaju se prijaviti na gore navedene telefone.

Što se tiče darova, priloga prilikom blagoslova obitelji treba razumjeti slijedeće: Vjernici svojim dobrovoljnim darovima kroz godinu pomažu uzdržavanje crkve, ž. kuće, župnika i ostalih pastoralnih potreba. Taj dar se može priložiti u župni ured, ili nakon Sv. misa bilo kada kroz godinu. Može a ne mora prilikom pohoda za blagoslov obitelji. Pohod i blagoslov obitelji je prvenstveno susret i zajednička molitva za pomoć Božju. Ovo molim razumjeti jer razlog Božićnog blagoslova nije prihod.
 Svima molim Božji blagoslov.

Župnik, đakon don Jure i časne s. žele čestit Božić i blagoslov u Novoj godini

Back to Top