Raspored Blagoslova obitelji od 27. prosinca 2018. do 4. siječnja 2019.

Uz zahvalu Bogu za proteklu godinu, za sva ona dobra koja smo primili tijekom protekle godine – i duhovna i materijalna, sigurno je da svatko od nas želi i nada se kako će sljedeća godina biti još bolja.

Svakako materijalna stabilnost nije nevažna, ali stabilno duhovno područje našeg života je preduvjet za svaku našu aktivnost koja bi trebala biti usmjerena prema dobru. To dobro najljepše se ostvaruje u odnosu prema onima s kojima dijelimo svoj svakodnevni suživot, pa tako i prema zajednici u kojoj se kao osobe ostvarujemo. Kao vjernici okupljeni smo u župnu zajednicu sv. Ilara u Mlinima. Sv. Ilara kao zaštitnika župe štujemo, njemu se molimo, njemu se utječemo.
Naša, Dubrovačka biskupija u pripravi za proslavu 1050. obljetnice Feste sv. Vlaha, ove godine u središte svojih pastoralnih aktivnosti želi staviti župnu zajednicu kao zajednicu krštenih.
Katekizam Katoličke Crkve govori: „Sveti krst je temelj cijeloga kršćanskog života, ulaz u život Duha i vrata koja otvaraju pristup drugim sakramentima. ". (KKC 1213)
Posvijestimo si temeljne tajne naše vjere. Krštenjem smo postali hram Duha Svetoga. Otvorimo se toj istoj sili Duha po kojoj se Bog utjelovi i rodio, koji je sišao nad apostole i koji sve nas prati, kako bi u svojoj zajednici živjeli i svjedočili istinski kršćanski život. To uključuje i duhovnu i materijalnu odgovornost.
Obnavljajući crkvu kao zajednicu vjernika, sudjelujemo u obnovi i sakralnog prostora – crkve u kojoj ste mnogi primili sakramenat krštenja, te primate ostale sakramente. Naša župna crkva sv. Ilara je obnovljena. No još nije sve dovršeno zbog nedostatka sredstava. Stoga potičem sve one koji do sada nisu sudjelovali u materijalnoj pomoći da ispune svoje vjerničke obveze. Svoj prilog za obnovu mogu priložiti i prigodom blagoslova obitelji. Također možete i sami uplatiti na žiro račun župe: Župa sv. Ilara Mlini, HR5824070001169000135.
I ove godine vaše obitelji uz župnika, pohodit će don Josip Tadić. Po jedan dan pridružit će nam se don Nikola Berišić i don Ivica Pervan.

Neka vam Božić i božićni blagdani budu ispunjeni radošću, mirom i ljubavlju Božjom kojom nas je pohodio sam Bog svojim porođenjem. Neka vas kroz novu 2019. godinu prati blagoslov Svete Obitelji kako bi svi zajedno osjetili ljepotu življenja kršćanskog zajedništva.


BLAGOSLOV OBITELJI
27. XII. 2018. – 4. I. 2019.

Blagoslivlja se u vremenu od 9,00 do 17,00 sati

Back to Top