Dopuštena slavlja svetih misa i sakramenta s narodom pridržavajući se uputa biskupa

     Budući da još uvijek većina nas pomno prati „korona direktive“, vjerujem kako ste upoznati i s odlukama da su od 2. svibnja 2020. ponovno dopuštena slavlja svetih  misa i sakramenta zajedno s narodom. Jasno, pridržavajući se uputa  naših biskupa, a napose biskupa Splitske mitropolije. Iz ovih Uputa potrebno je naglasiti:

     Neka se do daljnjega suzdrže od dolazaka na svete mise:
-    starije i bolesne osobe;
-    osobe sa simptomima povišene tjelesne temperature, kašlja, poteškoća s disanjem, kratkog daha;
-    osobe s kroničnim bolestima poput bolesti srčanožilnog ili dišnog sustava, šećerne bolesti, malignih bolesti;
-    osobe koje su pod rizikom da su mogle biti u kontaktu s osobama pozitivnim na COVID-19 ili su pod sumnjom da bi mogle biti zaražene s COVID-19 ili su u samoizolaciji.
     Svakako ćemo se zajedničkih ponašati i po svim ostalim uputama i odlukama koje su nam donijeli naši biskupi kako bi nam naša zajednička slavlja bila što sigurnija u odnosu na zarazu koronavirusom.

     U tome će nam pomoći članovi naše Župnog pastoralnog vijeća, Župnog ekonomskog vijeća i napose naši fabričeri. Pozivam i ostale da se uključe za pomoć pri održavanju reda i čišćenja - dezinficiranja crkvenih prostora nakon svakog liturgijskog okupljanja.

     Do daljnjega svete mise slaviti će se isključivo samo u župnoj crkvi sv. Ilara u Mlinima. Nedjeljom će mise biti ujutro u 8 i 10 sati, izuzev ove nedjelje misa je samo u 10 sati, budući da se na Dupcu slavi Gospa od obrane. Tamo su mise u: 9, 11, 15, 17 i 19 sati.

     Radnim danom mise su redovito u 19 sati, te svibanjska pobožnost u 18,30 sati. Subotom ujutro misa je u 8 sati.

     Slijedeća nedjelja je 5. Vazmena nedjelja. Sv. mise su u Mlinima u 8 i 10 sati.
   

Back to Top