Župne obavijesti - 4. nedjelja Došašća

Danas je 4. Nedjelja Došašća. Ponedjeljak, 24. prosinca – Badnji dan.
Ujutro u 6,00 sati je misa zornica. Misa ponoćka je u točno u ponoć, a prije toga u 23,30 je božićna priredba koju nam priređuju s. Bosiljka i s. Ivanka s djecom.

     Utorak: 25. prosinca – BOŽIĆ - ROĐENJE ISUSOVO
Svete mise su u     Platu u 8,30
            Mlinima u 10,00
     Ovaj tjedan je Božićna osmina – svaki dan se salvi kao blagdan

     Zbog blagoslova obitelji, sv. mise su redovito svakog dana ujutro u 7,30

     Srijeda: 26. prosinca - sv. Stjepan, mč.
Svete mise:     -    08,30 Soline
-    10,00 Kupari

     Četvrtak: 27. prosinca - sv. Ivan, ap. i ev.

     Petak: 28. prosinca - Nevina dječica, mč.

     Nedjelja: 30. prosinca – sv. Obitelj: Isus, Marija i Josip
To je ujedno i dan selilaca i izbjeglica.
Sveta mise su po nedjeljnom rasporedu.

     Blagoslov obitelji počinje u četvrtak 27. prosinca 2018. a završava 04. siječnja 2019. Svakoga dana počinjemo u 9 sati pa do otprilike 17,00. Po rasporedu možete zaključiti kada će svećenik pohoditi vaš dom i obitelj. Bilo bi lijepo i poželjno da bude okupljena cijela obitelj. Za blagoslov bi trebali pripremiti blagoslovljenu vodu i križ. Postoji li križ na zidu, nije ga potrebno skidati.
Uz svećenika i fabričera u blagoslovu će nas pratiti i netko od naši ministranata.

     Prošle nedjelje naši mladi i obitelji uspješno su organizirali akaciju „Imaj srce za druge“. Prikupilo se 9.642,00 kuna. U petak su mladi osobno pohodili tri obitelji koje su u potrebi, te im predali donaciju iznosu od po 3.200,00 kn. Hvala svima koji su sudjelovali u ovoj akciji.

     Vijeće za život i obitelj Dubrovačke biskupije uprizorit će žive jaslice, danas u 17.00 sati, ispred glavnog ulaza u dubrovačku katedralu. Ovogodišnja scenografija uprizorit će Isusovo rodno mjesto Betlehem, a u igrokazu će sudjelovati Sveta obitelj, mudraci, pastiri, anđeli, domaće životinje (koje uvijek razvesele i raznježe naše najmanje), te pjevači predvođeni KUD-om Ćilipi.
Ovogodišnju ulogu sv. obitelji imati će čast uprizoriti obitelj Josipa i Marine Milićević sa svoja 4 sina (Ante, Rafael, Frano i Pero), iz župe su sv. Andrije.

     Članice Dubrovačkog komornog tria – Stefani Grbić – orgulje, i Đive Kušelj- flauta, zajedno s našim crkvenim zborom Sv. Ilara i s. Ivanka, izvesti će Božićne pjesme iduću nedjelju iza mise u 10 sati.